2012. február 7., kedd

Házi készítésű sajt

Ezt a sajtot nagyon egyszerű elkészíteni, és valami mennyei íze van. Hasonlít az Ausztriában kapható vajsajthoz...



1 liter tej
0,5 kg túró, de én most kevesebbet tettem és így is jó lett...
ezt felforraljuk, majd amikor a tejet kicsapja a túró, sűrű szűrőn lecsöpögtetjük.
Ezután elkeverjük 5 dkg olvasztott vajjal, 1 tojással,1 tk szódabikarbónával és ízlés szerint sóval.
Kevergetve lassú tűzön tovább főzzük, kb. 10 percig. Sűrű masszát kapunk, melyet tetszőleges formában hagyunk kihűlni. Másnap már akár reszelhetjük is, annyira kemény lesz.

Ízesíthetjük fantáziánk szerint, zöldfűszerekkel, színes borssal, fokhagymával, stb...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése