2012. január 31., kedd
Fekete erdő torta
Recept:
Én mindig az alábbi bögrés receptet használom a tésztákhoz:
2 tojás
1 bögre cukor
1/2 bögre olaj
1 bögre tej
2 bögre liszt
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
kb. 180 fokon 45 percet sütöm, hogy ne essen vissza, ha kihűlt ketté vágjuk.
Krém: 1 üveg magozott meggybefőttet levével együtt 2 csomag vaníliás vagy tejszín ízű pudinggal ízlés szerint cukorral megfőzünk. Amikor kihűlt a piskóta lapra kenjük.
1/2 liter tejszínt kemény habbá verünk, ha nem cukrozott, akkor ízlés szerint édesíthetjük.
Az elkészült hab felét a krémre kenjük, rátesszük a 2. piskótalapot, ízlés szerint rummal meglocsolhatjuk ( én nem szoktam) és a maradék habbal bevonjuk.
Díszíthetjük csoki reszelékkel, meggyel, csoki díszekkel!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése